Parkinformatie

Algemene informatie, locatie en routebeschrijving

Parkinformatie Ermerstrand: Alles wat je moet weten

In een natuur- en recreatiegebied aan de rand van Erm, een klein dorp bij Emmen, ligt Ermerstrand. Ons park heeft een oppervlakte van 80 hectare waarvan ongeveer de helft water is. Alle faciliteiten zijn rond onze recreatieplas gebouwd en bezoekers hebben dan ook overal uitzicht op het water. Op Ermerstrand is altijd iets te beleven, maar door de ruime opzet van het park is het ook de ideale plek om volledig tot rust te komen.

Sfeervol

Ermerstrand staat bekend om de mooie stranden, verschillende eilandjes en uitgestrekte zonneweiden. Zowel de omgeving als het park zijn bosrijk en bijzonder sfeervol. Rondom het recreatiegebied liggen honderden kilometers aan fiets- en wandelpaden, zoals bijvoorbeeld het Pieterpad.

Hoewel Ermerstrand direct gelegen is aan de N34 en de A37, biedt het park veel privacy. De ligging van Ermerstrand is dan ook zonder twijfel prachtig te noemen.

Overnachten

Bezoekers die willen overnachten op Ermerstrand, kunnen een keuze maken uit ons uitgebreide aanbod. Zo hebben we een groot chaletpark en diverse groepsaccommodaties , maar ook een gezellige familiecamping. Op aparte velden zijn ook groepen welkom om te komen groepskamperen.

Horeca

Ermerstrand is de ideale locatie voor bruiloften, feesten en recepties. Wij kunnen u de gehele organisatie uit handen nemen: van thema-avonden en aankleding van de zaal, tot het verzorgen van de muziek en catering.

Activiteiten

Mensen die graag sportief bezig willen zijn en zich even helemaal willen uitleven, zijn bij Ermerstrand aan het juiste adres. Wij bieden verschillende outdoor- en creatieve activiteiten aan. De waterskibaanvan Ermerstrand is zonder twijfel dé sportattractie van Drenthe te noemen.

Kinderpret

Met binnenspeelparadijs DOL-FIJN  staat Ermerstrand voor kinderen gelijk aan genieten. Ook op onze stranden hoeven ze zich nooit te vervelen. Bij ons een kinderfeestje vieren, is dan ook een aanrader!

Kom helemaal tot rust aan het strand

Heeft u op een mooie zomerse dag zin om naar het strand te gaan? En dan een echt strand met alle ruimte, dicht in de buurt en waar genoeg te doen is voor de kinderen? Kom dan naar Ermerstrand: het mooiste strand van Drenthe!

Om het strand met ligweide mooi en schoon te houden, aanwezigheid van BHV’ers, gebruik van toiletten en andere voorzieningen wordt er op zomerse dagen bij een KNMI voorspelling van 22°C of hoger entree geheven. Het toegangstarief is € 3,00 per persoon.

Ons strand

Rondom de heldere recreatieplas liggen witte stranden en prachtige ligweiden. Ermerstrand is ruim opgezet waardoor u overal voldoende ruimte heeft. Het strand is de ideale plek voor kinderen, want waar u ook kijkt: overal is wel iets gebouwd om hen te vermaken. Speciaal voor kleine kinderen heeft de recreatieplas van Ermerstrand een ondiep gedeelte. Hier kunnen zij naar hartenlust veilig spelen. Ons water is overigens overal goed te overzien vanaf het strand en het terras. U kunt uw kinderen dus goed in de gaten houden tijdens het zwemmen.

Giga glijbaan

Ermerstrand heeft een 70 meter lange Giga glijbaan. Deze glijbaan is een groot succes en wordt in de zomer volop gebruikt door onze jonge bezoekers. Maar! Er geldt geen maximum leeftijd voor onze glijbaan. Dus mocht u zin hebben én durven, ga dan vooral uw gang.

Heerlijk ontspannen

Terwijl uw kinderen zich uitleven kunt u neerstrijken op het terras van onze Beachclub of bij de Skihut. Er is ook een loungegedeelte aanwezig en wij serveren niet alleen de lekkerste drankjes, maar hebben ook een uitgebreide menukaart.

Ermerstrand van bovenaf

Hier vind je de plattegrond van Ermerstrand. In de hoogste kwaliteit bekijken?

Klik hier om te downloaden

Onze receptie in 360 graden

Aankomst

Zodra je bent aangekomen aan de rand van ons Recreatiepark Ermerstrand volg je de borden richting de centrale receptie. Het is een slingerweg door het hele park waar alleen stapvoets gereden mag worden.

Na circa 5 minuten kom je aan bij onze centrale receptie alwaar je links en rechts van het receptiegebouw parkeerplaatsen aan treft. Parkeer eerst de auto voordat je je eventueel inschrijft, dit voorkomt verkeershinder voor andere gasten.

24/7 Inchecken
Voldoende parkeergelegenheid
Bij calamiteiten altijd bereikbaar

Routebeschrijving

Bekijk op de Google Maps kaart waar Ermerstrand zich bevindt. Via de kaart in Google Maps kun je ook de routebeschrijving vinden naar ons park.

Route omschrijving

Vanuit Groningen +/- 45 minuten, 60 km

> A28 richting Zwolle
> Bij afslag Zuidlaren richting Emmen
> Na ongeveer 35 km bij afslag Sleen / Erm (voorbij Emmen zuid)rechtsaf slaan
> Voor de kruising linksaf slaan (u gaat dan richting het recreatiepark)
> volg de borden voor recreatiepark Ermerstrand

Vanuit Zwolle +/- 48 minuten, 70 km

> A28 richting Assen
> Bij knooppunt Hoogeveen (A37) E233 richting Emmen nemen
> Bij knooppunt Holsloot de N34 richting Emmen nemen
> Sla na ongeveer 3 km af (erm)
> Voor de kruising linksaf slaan (u gaat dan richting het recreatiepark)
> volg de borden voor recreatiepark Ermerstrand

Vanuit Hardenberg +/- 30 minuten, 27 km

> N34 richting Emmen
> Na ongeveer 25 km afslag naar Erm / Sleen
> Na 200 meter linksaf over de N34.
> Voor de kruising (bij de carpoolplaats) links richting Ermerzand/Ermerstrand
> Volg de borden voor recreatiepark Ermerstrand

Openen in Google Maps

Voorwaarden

Aan het verblijf op het Ermerstrand en het gebruik maken, al dan niet tegen betaling, van de voorzieningen, activiteiten, horeca etcetera zijn voorwaarden verbonden. Op deze pagina vind je per categorie deze algemene voorwaarden.

Heb je hier vragen over, neem dan contact op met de receptie. Klik op de link om de voorwaarden in te zien.

Camping, de chalets en de groepsaccommodatie.
Uniforme Voorwaarden Horeca (UVH)
Privacyverklaring

Wat bezoekers over ons zeggen

The place to be

Geweldige locatie. Vriendelijk personeel. Lekker in het zonnetje genieten.

Sandra Kemp, Schoonebeek

Heerlijk

Mooie en rustige omgeving. Waar het heerlijk tot rust komen is.

Conny Boots, Facebook

Aanrader!

Een aanrader! Heerlijk rustig! Kids hebben alle ruimte om te spelen!

Melissa Sieben, Facebook